Blue Lagoon

Put oko sveta u potrazi za Tiki bojama i ukusima počećemo na ostrvu Fidži. Ja sam istraživač Tor i vodiću vas na neverovatan put. U potraži za Plavom lagunom, i neverovatnom kombinacijom ukusa kokosa i ananasa, za vas sam na splavu uplovio u beskrajni Pacifik, i uskoro stižem na magično ostrvo Fidži. Nije lako boriti se s talasima i dane provoditi u nepreglednom plavetnilu. Snagu mi daje misao da me na kraju puta čeka laguna iz koje isijava plava boja kakvu nikad nisam video iako je moje iskustvo s morskim bojama ogromno. Naravno, jedva čekam okrepljenje i odmor na peščanoj plaži.
Nedeljama nisam video kopno. Obuzima me neverovatna radost pošto se na horizontu pojavljuju zeleni vrhovi ostrva. Blizu sam cilja. Vadim mape i tražim svoju destinaciju. Tražim arhipelag severno od glavnog ostva Fidži, dakle idem severozapadno do niza ostrva koje kao da je neko postavio u pravu liniju. Na sredini se nalazi moja destinacija – privatno ostrvo Nanuja Lebu (Nanuya Levu), koje je deo vulkanskog arhipelaga Jašava (Yasawa Islands). Dok se približavam plaži raste moje uzbuđenje. Konačno ću pod nogama osetiti čvrsto tlo i videti fantastične plaže. Konačno ću videti Plavu lagunu.

Havaji, ostrvo Kauai


Prizor je zaista veličanstven.

Tu sam. Umoran i srećan ležim na plaži na kojoj su 1980. godine snimane scene filma The Blue Lagoon s Bruk Šilds u glavnoj ulozi. Na plaži me čeka još jedno iznenađenje, osvežavajuće piće Tiki koje se potpuno uklapa u boju mora i moja razmišljanja. Pijem Tiki koji nosi naziv Blue Lagoon. Saznajem da je na fidži jeziku reč za plavo karakarawa, lomim jezik i razmišljam o toj boji. Sećam se nekih istraživanja koja kažu da polovina stanovnika Evrope najviše voli plavu boju. Francuzi je obožavaju, a vole je i Amerikanci, Kanađani, Australijanci...

To je nekako i logično jer karakarawa asocira na nebo i more, a mene sada i na piće. Plava boja, kao Tiki koji pijem, opušta, uliva poverenje, nagoveštava pouzdanost i prefinjenost, realnost, odanost, sigurnost, pripadnost, perfekcionizam...


Plava je ...

... takođe boja koju su umetnici najčešće koristili. Ako su videli sve ovo u šta ja sada gledam onda im je trajno ostala u memoriji, pa su četkice automatski umakali upravo u tu boju. Romantičarima je bila najdraža, a čuveni impresionistički slikar Mane ju je obožavao. Plavu boju vekovima plemstvo stavlja na svoje grbove. Svašta čoveku može pasti na pamet dok uživa na plaži. Još nešto, čuo sam da su sove jedine ptice koje videplavu boju, ali na ostrvu nisam video ni jednu. Šteta jer sve ostale ptice na ostrvu ne mogu da uživaju u lepoti plavetnila..

Plavu tečnost, koja je za razliku od morske vode veoma ukusna za piće, ispijam i pokušavam da razaznam kog je ukusa. Znam da su unutra kokos i ananas, ali ne prepoznajem ni jedan od tih ukusa. Mešavinom je dobijeno nešto treće, nešto nesvakidašnje, kao i mesto do koga sam doplovio.Otvorio sam još jedan plavi Tiki na plaži Nanuya Levu, optio gutljaj, zažmurio i počeo da razmišljam o sledećoj destinaciji...


Kliknite na ukus za narednu destinaciju


Tiki ukusi

Pažljivo sastavljeni od raznih kombinacija voća, Tiki ukusi Vas neće ostaviti ravnodušnim. Svaki ukus u sebi krije karakter. Probajte ih sve !
Aloha 'Rita
Doviđenja dosado; Zdravo Aloha ‘Rita ! – Ukusna Margarita sa limetom.
Tropical Sunrise
Ceo dan na plaži? Priuštite sebi Tropical Sunrise. Primamljiva mešavina ukusnog manga, narandže i ananasa.
Sunset Beach
Prepusti se Suset Beach-u. Osvežavajuća mešavina sočne crvene narandže i grejpfruta.
Paradise Passion
Zadovoljite čulo ukusa Paradise Passion-om. Sočan ukus manga, breskve i marakuje.
Coco Cabana
Ništa ne govori o opuštanju kao Coco Cabana. Ukusna mešavina kokosa, banane i sočnog ananasa.
Seaside Bliss
Pobegnite od svakodnevnice sa Seaside Bliss-om. Hrskava mešavina nara i borovnice punog ukusa.
Lush Blush
Pobegnite od svakodnevnice sa Seaside Bliss-om. Hrskava mešavina nara i borovnice punog ukusa.
Heavenly Crush
Prepustite se Heavenly Crush-u. Eksploziji zadovoljavajućeg osveženja sa mangom, crvenom narandžom, jagodama, ananasom, malinama i narandžom.
Island Breeze
Uzmite odmor sa Island Breeze-om. Slatkim napitkom punim sočne lubenice i slatkih jagoda.
Blue Lagoon
Uskočite u nepoznato sa Blue Lagoon-om. Otkrijte raskošan ukus ananasa i kokosa.

10 ukusa za 100% neponovljivu zabavu