disco-620348_1920
Ispovest klaberke
октобар 18, 2015
robot03
Robot majstor za koktele
октобар 22, 2015
Prikaži sve

Dita von Teese – Moderna pinup kraljica

dita-von-teese-wallpaper-1

Odgovor na pitanje kako danas izgleda pinup devojka lako možete dobiti samo ako malo zavirite u karijeru Dite fon Tiz (Dita von Teese). U stvari, dovoljno je da je pogledate i biće vam sve jasno. Dita izgleda kao savršena pinup devojka. Ona je modernizovala stil pedesetih godina, a i ume da sve to ponese, na svoj način. Treba napomenuti da Dita voli sama da se sređuje. Ona nema tim stručnjaka koji rade na njenom ulepšavanju.

 
 

Odgovor na pitanje kako danas izgleda pinup devojka lako možete dobiti samo ako malo zavirite u karijeru Dite fon Tiz (Dita von Teese). U stvari, dovoljno je da je pogledate i biće vam sve jasno. Dita izgleda kao savršena pinup devojka. Ona je modernizovala stil pedesetih godina, a i ume da sve to ponese, na svoj način. Treba napomenuti da Dita voli sama da se sređuje. Ona nema tim stručnjaka koji rade na njenom ulepšavanju.
- To je važna poruka koju šaljem svojim obožavaocima. Kažem im kako sam sama sredila frizuru i našminkala se pred izlazak na crveni tepih Kanskog festivala i ponosno stajala uz bilo koju drugu poznatu glumicu koja je ceo dan imala „odred za glamur“ na raspolaganju. Ako mogu ja, možete i vi – poručila je Dita.

 
 

Pored toga što se sama šminka, kraljica pinupa i burleske kosu farba bez tuđe pomoći i to radi kod kuće.
Njena poruka da sve što ona radi može i svaka devojka, nije ostala samo na izjavi. Dita je ponudila konkretno objašnjenje, a snimila je video tutorial (link je na kraju teksta). Evo njenih saveta u vezi s pinup šminkanjem.

 
 

Prvo naglašava da je važna bela koža: „Alabaster bela koža je savršena baza vintidž stila. Nikada nisam maštala o preplanulom tenu, kada izlazim napolje na sunce uvek nosim zaštitnu kremu i šešir“. Na drugom mestu je crveni ruž: „Klasični crveni karmin je najbolji šik detalj koji žena može da ima. Mat usne su kao latice ruže. Dodajte samo malo sjaja u sredinu“. Nalakirani nokti su obavezni detalj: „Nokat nije namazan do korena, već je taj deo ostavljen bez boje što je bio znak elegancije 30-ih i 40-ih godina. Sada se ovaj trend ponovo vratio. Možete ga postići tako što ćete trake za frenč polukružno zalepiti preko korena nokta“.
Senka je takođe obavezna: „Za dramatičan efekat definišem liniju crnom senkom u pregibima kapka. Završavam sa svetlucajućom belom koju stavim iznad obrva i kapaka“. Na kraju preporučuje i puder: „Uvek napuderišem nos koristeći kompaktni puder.“

 
 

Kraljica pinupa rođena je 1972. u Ročesteru, Mičigen, kao Heder Rene Svit. Odrasla je uz majku koja se bavila manikirom i ocem mehaničarem, a pohađala je srednju školu u Irvinu u Kaliforniji, pošto se tamo preselila sa porodicom zbog očevog posla.
Još kao mala upoznala se sa Holivudom i njegovom glamuroznom ikonografijom, koja joj je postala fascinacija, a koju je potom na uspešan način oživela i na početku dvadeset prvog veka.

 
 

Među glumicama iz njoj omiljene epohe Ditu je naročito oduševila Beti Grejbl, jedna od prvih pinup devojaka. Ditin neobični pseudonim je izuzetno zanimljiv i višeznačan. Naime predlogom fon (von) koji je u nemačkoj kulturi bio znak raspoznavanja plemića, Dita nam jasno daje do znanja da se u plemenitom sinkretizmu njenih nastupa (pored baleta i striptiza) krije i duh dvadesetovekovnog nemačkog kabarea i burleske, a njeno prezime izgovara se isto kao engleski glagol „to tease“ čije je žargonsko značenje seksualno i znači začikavati, provocirati, pa i zavoditi.
U vreme kada je počinjala da se bavi striptizom ubrzo je postala i fotomodel, a zatim i fetiš model, te je u tim krugovima postala poznata kao uskostruka. S obzirom na to da je od tinejdžerskog uzrasta nosila korsete, Dita je uspela da svede širinu struka na neverovatnih 56 centimetara, a pritegnuta korsetom obim joj se smanjuje za još četrnaest centimetara. Ovako kostimirana njena figura doslovno dobija obličje gotovo idealnog peščanog sata. Od devedeset druge Dita fon Tiz je i sama ušla u svet burleske.

 
 

Ditin privatni život podjednako je dinamičan koliko i profesionalni. Naime, Dita je tokom cele godine na relaciji između svoja dva doma u Holivudu i Parizu. Zanimljivo je da zbog kolekcionarskog duha sakuplja skupoceni starinski kineski porcelan, naročito setove za čaj. Njenu garažu krasi BMW ,Z4’, Jaguar S-Type’ iz 1965., a posedovala je i oldtajmer iz zlatnog doba Holivuda - Chrysler New Yorker iz 1939. godine.
I da, Dita je bila u Srbiji. Nastupila je u februaru 2011. godine na proslavi trećeg rođendana Grand kazina na Novom Beogradu.