Tiki chiller u kojem su spojeni ukusi manga, crvene pomorandže, jagode, ananasa, maline i pomorandže, više je nego idealan za koktele. Može se reći da je Heavenly crush sam po sebi koktel. Ipak, u ovom tekstu ćemo govoriti o koktelima u koje se ovaj Tiki chiller crvene boje idealno uklapa.

 
 

Tiki chiller u kojem su spojeni ukusi manga, crvene pomorandže, jagode, ananasa, maline i pomorandže, više je nego idealan za koktele. Može se reći da je Heavenly crush sam po sebi koktel. Ipak, u ovom tekstu ćemo govoriti o koktelima u koje se ovaj Tiki chiller crvene boje idealno uklapa.
Predlažemo vam da prvo probate naš recept. Koktel smo nazvali Heavenly Hina. U polinežanskoj mitologiji Hina je boginja majkama i poznata je po svojoj harizmi. Ona je bila inspiracija za ovaj koktel, koji ćete napraviti tako što pomešate 30 ml ruma, 10 ml limunovog soka, 3 ml maraskina (liker koji se proizvodi od višnje maraske) i 250 ml Heavenly crusha.

 
 

Ovaj Tiki uklapa se i u koktel Blackberry crush, kojim dominiraju sveže voće i šampanjac. Za ovaj koktel potrebno vam je 175 grama kupina, 15 grama šećera, 30 ml konjaka, 250 ml šampanjca i 250 ml Heavenly chrusha. Koktel ćete napraviti tako što u sokovniku iscedite kupine pa dodate šećer. Sve to sipate u čašu s ledom, dodate konjak, šampanjac i Heavenly chrush. Servirajte odmah.
Heavenly crush može odigrati lepu ulogu u čuvenom koktelu Cuba libre. Jedan od najpopularnijih koktela nije teško napraviti. Za početak potrebni su vam sledeći sastojci: 10 ml soka od limuna, 50 ml belog ruma, 4 do 6 kocki leda, limeta za dekoraciju i 250 ml Heavenly crusha. Koktel se priprema tako što se u visoku čašu ubace kocke leda, potom se sipa 10 ml soka od limuna, 50 ml belog ruma i na kraju se čaša napuni Tikijem. Koktel dekorišite kriškom limete i poslužite sa slamkom.

 
 

Na kraju vam preporučujemo da napravite najpoznatiji američki koktel - Menhetn. Istoričar i specijalista za koktele Dejvid Vondrič kaže da je nastao 1874. godine u starom klubu „Menhetn“.
Navodno je poslužen na banketu majke Vinstona Čerčila, u čast predsedničkog kandidata Semjuela Dž. Tildena. Ubrzo je postao vrlo moderno piće širom grada. Smatra se jednim od najboljih na svetu, i skoro svima je na listi omiljenih koktela.

 
 

Za spremanje Menhetna, kako ga često zovu „kraljem koktela“, potrebno je 20 ml slatkog crvenog vermuta, 70 ml burbona, 1 kašika Angostura bitera, 3 kocke leda, 100 ml Heavenly crusha, 1 kandirana trešnja i malo narandžine kore.
Ako planirate da napravite koktel po originalnom receptu potreban vam je Angostura biter, gorki liker koji je naziv dobio po venecuelanskom gradu Angosturi. To je jedan od najpopularnijih bitera koji sadrži više od 40 aromatičnih sastojaka - đumbir, karanfilić, cimet, morski oraščić... Ipak, ovaj liker nije lako nabaviti pa vam preporučujemo da upotrebite bilo koji drugi biter koji možete da nabavite.

 
 

Pre pravljenja koktela, čašu stavite u frižider da se dobro ohladi. Kada je izvadite, ubacite u nju jednu maraskino višnju. Ivicu čaše premažite korom od pomoranže, ali je nikako ne stavljajte u koktel. Potom u čašu sipajte vermut, burbon i Heavenly crush. Dodajte jednu kašičicu bitera i nekoliko kockica leda. Sad sve to polako pomešajte, ali pazite da ne zamutite miks. Koktel je spremljen pa možete uživati u njemu.