Tiki chiller je idealno piće za koktele. Pre svega jer se može kombinovati s mnogobrojnim pićima, a potom i jer doprinosi da se ukus i boja koktela znatno poboljšaju. U prvom tekstu o koktelima, pisali smo o Tikiju Aloha rita, a u ovom tekstu ćemo vam preporučiti koktele u koje možete dodati naš Paradise passion.

 
 

Tiki chiller je idealno piće za koktele. Pre svega jer se može kombinovati s mnogobrojnim pićima, a potom i jer doprinosi da se ukus i boja koktela znatno poboljšaju. U prvom tekstu o koktelima, koji možete pročitati ovde , pisali smo o Tikiju Aloha rita, a u ovom tekstu ćemo vam preporučiti koktele u koje možete dodati naš Paradise passion.
Ovaj Tiki ukus veoma je zahvalan za koktele. Paradise passion u sebi ima tri ukusa - mango, breskva i passion fruit – koji su pomešani u jedinstvenu i novu celinu. Upravo tu leži veliki potencijal ovog Tikija za koktele. Dodavanjem pića koje u svojoj osnovi ima neko od tri vrste voća Paradise passiona, pojačava se intezitet upravo tog ukusa. Naravno, ne morate pratiti ukuse PP-a već možete praviti i druge, mnogobrojne kombinacije.

 
 

Tiki vam preporučuje naš originalni miks. Koktel smo nazvali Luscious Laka, a inspirisan je tradicionalnim havajskim plesom. Koktel možete napraviti tako što sipate 30 ml ruma, 10 ml Triple seca i 250 ml Tiki Paradise passiona i sve to lepo pomešate i uživate.

 
 

Preporučujemo vam i nekoliko koktela koji ce pojačati ukus voća koje se već nalazi u ovom Tiki chilleru. Prvi je Mango margarita. Ukus manga je fantastičan pa ćete moći potpuno da mu se prepustite. Za ovaj koktel je potrebno pripremiti 45 ml tekile, 30 ml likera od manga, 15 ml soka od limete i 100 ml Paradise passiona. Sastojke sipajte u šejker, dodajte drobljeni led i dobro promešajte. Poslužite uz krišku manga, u ohlađenoj čaši za margaritu i navikavajte se na egzotični ukus manga.
Markuja ili passion fruit glavni je sastojak koktela Maracuja sunrise. Za ovaj koktel su vam potrebni: 0,1 dl soka od limete, 0,3 dl sirupa od marakuje, 0,3 dl džina, kockice leda i kriška limete. U šejker stavite kockice leda, sok od limete, sirup od marakuje te protresite desetak sekundi. Koktel je spreman.

 
 

I na kraju, koktel koji ce pojačati ukus breskve - Sex On The Beach. Sigurno ste čuli za ovaj koktel, a mnogi su ga i probali. Evo kako da ga napravite sami. Za pripremu su potrebni sledeći sastojci: 45 ml vodke, 15 ml likera od breskve, 60 ml soka od narandže, 60 ml soka od borovnice 100 ml Paradise passiona. A evo kako teče priprema: stavite 2-4 kocke leda u čašu, sipajte votku,Tiki chiller, liker i sokove u šejker i dobro promućkajte, zatim procedite sastojke iz šejkera u čašu i prelijte preko kocki leda, dekorišite koktel kriškom pomorandže. Ovaj koktel se služi u visokoj čaši.

 
 

Količina svakog od sastojaka može varirati pa ih i vi sami možete menjati u zavisnosti od toga da li želite da vaš koktel bude jači - veći procenat vodke - ili slabiji.
Podsetimo, Sex On The Beach je službeni koktel međunarodne barmenske asocijacije.